Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Баштанський район взяв участь у Акції в рамках програми Президента “Зелена країна” - “Створюємо ліси разом”

24/11/2021

  Як  відомо, 7 червня 2021 року Президент України Володимир Зеленський своїм Указом №228/2021 започаткував на Всеукраїнському рівні програму «Зелена країна»,  ініціювавши масштабне заліснення нашої держави до 2030 року.

 

Сьогодні по всій Україні проходять екологічні акції з насадження дерев та кущів з метою примноження безцінного зеленого фонду держави.

В рамках виконання заходу Комплексної програми охорони довкілля Миколаївської області на 2021-2027 роки «Охорона та відтворення рослинних ресурсів - озеленення території області» за сприянням управлінням екології та природних ресурсів Миколаївської області державної адміністрації передано Баштанській районній державній адміністрації розсадницьку продукцю, а саме саджанці для багаторічних насаджень віком до 1 року, закуплені в рамках виконання природоохоронного заходу «Охорона та відтворення рослинних ресурсів – озеленення території області» Комплексної програми охорони довкілля Миколаївської області на 2021-2027 роки, затвердженої рішенням Миколаївської обласної ради від 23.12.2020 № 16, рішення Миколаївської обласної ради від 23.12.2020 № 35 «Про обласний бюджет Миколаївської області на 2021 рік». Прийнято 16172 штук саджанців: з них декоративних дерев - 9100, плодово-ягідних - 3110, хвойних - 117, вічнозелених - 1386, кущів -1794, троянд - 665.

Для озеленення території Баштанського району саджанці було надано наступним підприємствам, які підпорядковані Миколаївській обласній раді, а саме: Новопетрівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернату; Володимирівській загальноосвітній школі-інтернату; Баратівському психоневрологічному інтернату; Привільненській спеціальній загальноосвітній школі-інтернату; Баштанському професійному ліцею; Снігурівському професійному ліцею; Березнегуватському професійному ліцею; Казанківському професійному ліцею; Горожанському психоневрологічному інтернату; Професійному-технічному училищу № 42.

Записатися на участь в акції можна на спеціальному сайті “Зелена країна” (https://zelenakraina.gov.ua/). Висадка дерев відбувається по всій країні, потрібно лише обрати зручну для себе локацію. Це абсолютно безкоштовно.

Також на цьому сайті можна взяти участь у благодійній акції. 50 гривень - це одне висаджене дерево в обраній вами області. Лісівники висадять ліс безкоштовно, всі кошти одразу йдуть на користь підопічних фонду «Таблеточки», який вже 10 років допомагає онкохворим дітям та їхнім родинам.

Осіння лісокультурна кампанія триває з початку жовтня до кінця листопада. Варто зазначити, що найоптимальнішими термінами висадки лісу є весна та осінь, коли рослини перебувають у природньому обезлистяному стані та в стані пониженої активності фізіологічних процесів.

 

Всі новини →