Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Протидій торгівлі людьми!

06/12/2021

Торгівля людьми – це одна з найбільших форм сучасного рабства та порушення прав людини. Слід зазначити, що рабство в сьогоденні - це не міф, адже і в наш час існують сучасні форми рабства, такі як сексуальна експлуатація, торгівля людьми, продаж наречених, шлюби з примусу, ряд  форм дитячої праці, насильницьке вербування дітей для використання у збройних конфліктах та боргова кабала.

           Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Експлуатація може відбуватись як всередині країни, так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють.

          Щоб не потрапити у ситуацію торгівлі людьми з метою трудової експлуатації завжди ретельно вивчайте будь-яку пропозицію працевлаштування.

         Подбайте про власну безпеку!

Вам завжди є куди звернутись за допомогою!

         15-47 - урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.

        527 або 0-800-505-501 - національна безкоштовна «гаряча лінія» з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

        0-800-500-335 або 116-123- національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації.

       0-800-500-202 - «Call-центр» Національної поліції України.

(05158) 2-72-27 –   відділ соціальної підтримки сім’ї, пільгових категорій громадян, осіб з інвалідністю та координації надання соцільних послуг управління соціального захисту населення Баштанської райдержадміністрації.

Соціальні послуги, на які має право особа, що вважає себе постраждалою від торгівлі людьми та подала, за місцем перебування, до Баштанської райдержадміністрації заяву про встановлення відповідного статусу:

• інформації щодо своїх прав та можливостей;

• медичної, психологічної, правової та іншої допомоги незалежно від місця проживання;

• тимчасового розміщення у закладах допомоги для осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Соціальні послуги,  на які має право людина, якій встановлено статус особи, що постраждала від торгівлі людьми:

• інформації щодо своїх прав та можливостей;

• медичної, психологічної, соціальної, правової та іншої необхідної допомоги;

• тимчасового розміщення, за бажанням постраждалої особи та у разі відсутності житла, в закладах допомоги для осіб, які постраждали від торгівлі людьми, на строк до 3-х місяців, який у разі необхідності може бути продовжено за рішенням місцевої державної адміністрації, зокрема у зв'язку з участю особи в якості постраждалого або свідка у кримінальному процесі;

• відшкодування моральної та матеріальної шкоди за рахунок осіб, які її заподіяли, у порядку, встановленому Цивільним кодексом України;

• одноразової матеріальної допомоги у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;

• допомоги у працевлаштуванні, реалізації права на освіту та професійну підготовку.

Всі новини →