Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Вручено книгу національно-патріотичного спрямування «Героями не народжуються»

13/12/2021

   Виховання у молодого покоління почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції нині визнані проблемами загальнодержавного масштабу.

Формування громадянина - патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю, виховання громадян, які здатні побудувати громадянське суспільство, в основу якого були б закладені та постійно втілювалися демократія, толерантність та повага до прав людини, набуває сьогодні особливого значення.

02 грудня за дорученням голови райдержадміністрації Владислава Дмитріва, начальник відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування райдержадміністрації Тетяна Панчук відвідала Березнегуватський професійний ліцей, Березнегуватський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, Снігурівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, яка є опорним навчальним закладом та Снігурівський професійний ліцей. Від імені голови райдержадміністрації представникам зазначених навчальних закладів було вручено книгу національно-патріотичного спрямування «Героями не народжуються», для поповнення їх бібліотечних фондів та використання матеріалів видання під час проведення заходів відповідного спрямування. У книзі зібрані історії про Героїв України, які пішли у вічність, захищаючи протягом восьми років територіальну цілісність та незалежність України та тих, хто нині боронить та захищає країну.

Присутній на зустрічі співавтор книги «Героями не народжуються» Борис Білик запропонував учням ознайомитися зі змістом книжки та написати свої творчі відгуки, кращі з яких увійдуть до видання під назвою «Україна понад усе».

На зустріч з учасниками навчального процесу були запрошені працівники Баштанського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – начальник Снігурівського відділу, майор Богдан Ткачук, заступник начальника Снігурівського відділу, майор Дмитро Фасій та старший солдат Березнегуватського відділу, Олексій Ходика. Ткачук Б. та Фасій Д. детально розповіли про порядок і умови військової служби.

Крім того, учасники візиту були запрошені відвідати історичний музей, створений у Березнегуватському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, у якому заступник директора з виховної роботи та керівниця музею Скуратовська Н.Г. ознайомила з зібраними експонатами та провела цікаву, змістовну екскурсію.

Всі новини →