Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Шановні жителі Баштанського району!

22/01/2022

22 січня 2022 року вся Україна відзначає одне з найважливіших державних свят – День Соборності та Свободи України.

Історична доля українського народу склалася так, що його країна тривалий час була роз’єднана на Правобережну і Лівобережну частини. Це була трагедія багатьох поколінь, які раніше мали спільну мову, культуру, історію, але були роз’єднані територіально.

Єднання і соборність віковічних земель, так само як ідеї незалежності й державного суверенітету, були і є основними для українського народу. Протягом віків її практичним втіленням займались українські гетьмани Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Петро Дорошенко, Пилип Орлик.

Саме 22 січня 1919 року відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Сповнилися споконвічні мрії, задля яких жили й за які вмирали найкращі сини України.

І сьогодні, коли країна - агресор намагається нас розділити, ми маємо пам’ятати, що головна наша сила у єдності. Кожного дня та кожної хвилини ми доводимо всьому світу: українці – єдині, наші мрії та прагнення спільні.

Тож з нагоди найвеличнішого свята українського народу прийміть щирі привітання та побажання миру, міцного здоров'я, достатку і злагоди в родинах, успіхів та нових досягнень.

Нехай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України.

Зі святом!

 

З повагою

голова Баштанської райдержадміністрації Владислав ДМИТРІВ

Всі новини →