Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

U-LEAD запрошує громади взяти участь у навчальній програмі на «Просторове планування та управління природними ресурсами»

18/02/2022

 


 
Програма "U-LEAD з Європою" оголосила конкурсний відбір серед громад для участі у навчальній програмі «Кроки для команд спеціалістів» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами».


 
Як повідомили у  Регіональному офісі "U-LEAD з Європою" у Миколаївській області, навчальний курс складатиметься з двох етапів. Під час першого етапу, який триватиме впродовж квітня-травня 2022 року, учасники вчатимуть теоретичні та практичні засади просторового планування у громадах. Після успішного завершення першого етапу учасники отримають відповідний сертифікат.


 
За результатами участі в першому етапі будуть відібрані 48 громад, які отримають додаткову експертну підтримку і працюватимуть над підготовкою завдання для розробки Комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади або проведенні аудиту земельних ресурсів. Другий етап триватиме з червня до листопада 2022 року.
 

 
Крім того, всі 48 громад отримають експертну підтримку у розробці геоінформаційних карт, які можуть бути використані як основа для повноцінного місцевого кадастру або ГІС-порталу.
 

 
- Реалії такі, що рано чи пізно кожна громада розроблятиме Комплексний плану просторового розвитку та проведе аудит природних ресурсів. Знання та розуміння інструментів просторового планування допомагають стануть в нагоді під час формулювання стратегічних, економічних та соціальних цілей, оскільки дозволяють систематизувати та дослідити в повній мірі ресурси громади. Під час теоретичних та практичних занять учасники отримують покрокові алгоритми та рекомендації експертів, формують практичні навички використання геоінформаційних систем, навчаються працювати в команді, - розповів Олег Ільницький, керівник Регіонального офісу "U-LEAD з Європою" у Миколаївській області.

 

Для участі у навчальній програмі необхідно:

запропонувати команду спеціалістів у складі до 3 осіб;

забезпечити спеціалістам доступ до мережі Інтернет і належне технічне обладнання (комп’ютер з камерою та мікрофоном);

заповнити аплікаційну форму, яку можна завантажити тут: https://bit.ly/3smnh2j


 Заповнену форму надіслати до 18:00 24 лютого 2022 року на електронну скриньку 
regops.u-lead@giz.de. В темі повідомлення слід вказати назву громади та область.


 Результати відбору будуть повідомлені 15 березня 2021 року. Особливо заохочуються до участі територіальні громади з чисельністю населення до 50 000. У випадку виникнення питань, просимо надсилати їх на електронну скриньку: 
regops.u-lead@giz.de


 Нагадаємо, що минулого року команди з 225 громад взяли участь в цій унікальній навчальній програмі. 


 
Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Всі новини →