Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Привітання начальника Баштанської районної військової адміністрації Владислава ДМИТРІВА до Дня вишиванки

19/05/2022

У третій четвер травня, українці вже традиційно святкують незвичайне свято, свято вишиванки, хоча це свято не є офіційним, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами.

 День вишиванки – всеукраїнське свято, яке сприяє збереженню народних традицій щодо створення та носіння етнічного вишитого одягу.

Всеукраїнська акція «День української вишиванки» була започаткована студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році. Долучитися до акції може кожен бажаючий.

Українська вишиванка, нарівні з українською писанкою є одним із яскравих символів української культури. До того ж, одягаючи вишиту сорочку, демонструєш не тільки її красу й унікальність, але й засвідчуєш свою приналежність до віковічної української культурної традиції.

Шановні жителі Баштанського району, вітаю вас з Днем вишиванки! Національна пам'ять надзвичайно важлива, і тільки ми з вами можемо її зберегти та передати нащадкам. Адже український народ – сильний, незалежний і має прекрасні традиції!

 

Начальник Баштанської

районної військової адміністрації Владислав ДМИТРІВ

Всі новини →