Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

До відома випускників та абітурієнтів!!!!!

02/06/2022

Так як на даний час склалась не проста  ситуація в країні, вступна кампанія відбувається в умовах війни, то  найголовніше завдання — зробити так, щоб ворог не знав, де та коли проходить тестування. Тож тестування цього року вирішили зробити без паперових носіїв і складної логістики.

Національний мультипредметний тест (НМТ) - це online тестування одночасно з трьох предметів: математика, українська мова та історія України. Проводиться  тест з метою забезпечення права осіб на рівний доступ до вищої освіти та у зв’язку зі здійсненням в особливому порядку у 2022 році прийому на навчання для здобуття  ступенів молодшого бакалавра, бакалавра.

Участь у НМТ може взяти особа, яка зареєструвалася у 2022 році для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, та підтвердила бажання взяти участь у НМТ (далі – учасник НМТ) на інформаційній сторінці, створеній на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти (далі – Український центр), доступ до якої здійснюється за номером Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року, згенерованим за підсумками реєстрації, та PIN-кодом, зазначеним у ньому.

Тестування буде проходити у форматі online, але за фізичної присутності випускника в центрі тестування. На вході треба буде показати паспортний документ (паспорт, документ у «Дії», закордонний паспорт). Запрошення будуть розміщені на інформаційних сторінках в особистих кабінетах. У кожному кабінеті інструктор відповість на організаційні питання та прослідкує, аби ніхто не порушував правила.       Зверніть увагу на час: він не однаковий для всіх, НМТ проводитиметься у дві зміни.  За кордоном все буде так само. Просто пункти  визначено в школах Східної Європи. Інструкторами працюватимуть україномовні освітяни.  НМТ триватиме 120  хвилин та матиме такі завдання:

Математика: 14 завдань — вибір з 5 варіантів, 4 — на встановлення відповідності, 2 — з короткою неструктурованою відповіддю (записати розв’язання задач).

Історія України: 15 завдань — вибір з 4–5 варіантів, 5 — на встановлення відповідності.

Українська мова: 15 завдань — вибір правильної відповіді з наданих 4–5 варіантів, 5 — на встановлення відповідності.                

 Мультипредметний тест 2022 матиме три етапи:

Основна сесія пройде з 18 липня по 10 серпня. Офіційні результати учасники отримають до 12 серпня.

Додаткова сесія почнеться 16 серпня і триватиме до 20 серпня. Заявку на участь у ній на своїй інформаційній сторінці слід подавати з 1 до 10 серпня. Результати будуть відомі до 21 серпня.

Спеціальна сесія — у вересні. У тім, її дати називають орієнтовно, адже за часів війни складно передбачати події, тож дні тестування можуть дещо змінитися. Нині її планують на 12–16 вересня. Подавати заявку на участь у спеціальній сесії треба 1–7 вересня. Офіційні результати — до 19 вересня.

Усім учасникам НМТ треба буде двічі підтвердити намір проходити тестування та вказати де саме ви проживатимете . Вперше для основної сесії це треба зробити з 20 травня до 7 червня. Для додаткової сесії це можна буде зробити 8–18 липня. Внутрішньо переміщеним особам треба вказати нове місце проживання.

У разі оголошення повітряної тривоги Інструктор допоможе призупинити тестування. Разом з ним усі пройдуть в укриття (воно є або в самому пункті тестування, або поруч). Після завершення повітряної тривоги абітурієнти зможуть  повернуться до тих питань, на яких зупинилися. Призупинений таймер знову почне відраховувати час, відведений на роботу.

Всім випускникам та абітурієнтам бажаємо успішної вступної кампанії та мирного неба.

Всі новини →