Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Сьогодні, 22 червня, - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

22/06/2022

22  червня  1941  року  страшне  слово  «війна» увірвалося  в життя людей. Цей  вікопомний  день  уособлює героїзм, силу  духу  й вічну  скорботу  за  мільйонами  нерозквітлих  українських  доль, нездійсненних  мрій і  задумів. Це навіки закарбовано в історичній та генетичній пам’яті народу, тому ми згадуємо людей, які у грізні роки виявили мужність та відвагу у битві з ворогом.  

24 лютого 2022 року війна знову з’явилася на порозі і постукала в кожну домівку українців.

Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви  і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність –  таке не стирається  з історичної пам’яті. Вшанувати тих, хто  не повернувся з війни, сивочолих ветеранів, які здолали нацизм, вдів, дітей війни  – священний  обов’язок усіх  цивілізованих людей незалежно від їх політичних  уподобань.

“Ніхто  не  забутий,  ніщо  не  забуто!”-  головний  рефрен  відзначення цих  трагічних  роковин.  Тож  згадаймо  в  цей  день  у  думках і  молитвах кожного, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за перемогу у Другій світовій війні та тих, хто ціною власного життя наближають нас до перемоги і тепер.

 

 

Начальник районної

військової адміністрації Владислав ДМИТРІВ

Всі новини →