Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Шановні жителі Баштанського району!

02/09/2022

 2 вересня світ відзначає 77-ту річницю закінчення Другої світової війни - найбільший в історії людства збройний конфлікт завершився підписанням капітуляції Японії. Від СРСР підпис у цьому історичному документі поставив українець - генерал Дерев'янко.

 Друга світова війна завершилася повністю і остаточно, коли 2 вересня 1945 року в 9:04 на борту американського лінкора "Міссурі" в Токійській затоці міністр закордонних справ Японії Мамору Сігеміцу, начальник Генштабу генерал Йосідзіро Умедзу, верховний головнокомандувач союзних військ генерал армії США Дуглас Макартур, радянський генерал-лейтенант Кузьма Дерев'янко, адмірал флоту Великобританії Брюс Фрейзер та представники інших союзних держав від імені своїх урядів підписали Акт про беззастережну капітуляцію Японії.

Ми схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав звільнення світу від нацизму. Ми вшановуємо пам'ять усіх жертв цієї найстрашнішої війни.

Події тих днів не повинні згаснути в народній пам’яті. Про це нагадуватимуть меморіальні дошки, пам’ятники. Та найголовніший меморіал – людська пам’ять, яку нащадки несуть у вічність у своїх серцях.

Вічна їм слава, вічна їм пам’ять!

Сьогодні українці знову боряться з агресором, проявляючи небачену мужність, віру та силу духу.

День Перемоги у Другій світовій війні для нашого народу свято, яке об’єднує всі покоління і є невичерпним джерелом патріотизму, віри у власні сили та можливості для поборення ворога сьогодні.

Бажаю всім мирного неба, здоров’я, добробуту та Божого благословення у всіх справах та починання на благо нашого рідного краю та України.

 

Начальник районної

військової адміністрації  Владислав ДМИТРІВ

Всі новини →