Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Шановні жителі Баштанського району!

11/09/2022

У другу неділю вересня Україна разом з усім світом традиційно вшановує пам’ять жертв фашизму. Відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв фашизму започатковано у 1962 році, саме у вересні (друга неділя), тому що на цей місяць припадають дві пов’язані з Другою світовою війною дати — день її початку і її повного завершення. Це стало однією з причин встановлення дня жалоби на вересневу неділю.

День пам’яті жертв фашизму покликаний нагадати нам ті трагічні події, які відбувалися під час Другої світової війни та вшанувати пам’ять про мільйони людей, які гинули через війну. У глибокій скорботі схилімо голови перед світлою пам’яттю тих, хто загинув під обстрілом бомб, або в концтаборах. Хай пам’ять про всіх жертв фашизму живе в наших серцях та гуртує нас у спільній боротьбі за єдність і неподільність нашої держави, свободу і незалежність українського народу.

 

Начальник районної

військової адміністрації     Владислав ДМИТРІВ

Всі новини →