Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

В Україні діє державна інформаційна платформа Діти війни

23/09/2022

 В Україні діє державна інформаційна платформа Діти війни

    Агресія сусідньої держави є саме тією обставиною, що загрожує наразі життю кожного українця, який перебуває на території України. Під час війни порушуються всі права дитини: право на життя, право бути з сім’єю і громадою, право на здоров’я, право на розвиток особистості, а також право на турботу і захист.

В Україні понад місяць діє державна інформаційна платформа Діти війни. Чималих зусиль до якнайшвидшого повернення маленьких депортованих українців додому докладає Мінреінтеграції. Від початку повномасштабної війни за сприяння відомства вже повернуто 55 дітей, 31 з них – безпосередньо з росії.
 
     Цей портал створено як інструмент пошуку дітей, їх порятунку та визволення з місць примусового переміщення чи депортації.
“Діти війни” - це єдина платформа, яка надає актуальну та зведену інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни російської федерації проти України (загиблі, поранені, зниклі безвісти, депортовані), та тих, кого вдалося розшукати і врятувати. Кількісні показники щодня оновлюють правоохоронні органи.
 
“Діти війни” - це універсальний канал звʼязку з правоохоронними органами: Національною поліцією України, Офісом Генерального прокурора, а також з Національним інформаційним бюро
На порталі ви можете повідомити: 
- про дитину, яка загубилася;
- про злочин, скоєний проти дитини;
- якщо ви знайшли дитину без супроводу дорослих;
- якщо вам відомо про факт депортації дитини;
- про примусову зміну громадянства та документів дитини;
- про інші порушення прав дитини під час війни.
 
Реєструйте на сайті звернення за фактом будь-якого порушення прав і свобод дитини - ваші запити автоматично отримають та опрацюють відповідні відомства.
 
Національне інформаційне бюро спільно з Мінреінтеграції постійно контролюють це питання. Щодня на гарячій лінії опрацьовуються безліч звернень людей, які повідомляють про факти незаконного вивезення дітей до рф.
Команда Мінреінтеграції активно підтримує діток також після повернення на батьківщину: проводяться зустрічі з сім’ями, надається допомога у вирішенні побутових проблем та адаптації тощо.
 
Нагадуємо, міжнародні конвенції та документи Міжнародного кримінального суду визнають депортацію воєнним злочином. За злочини проти нашої держави та маленьких українських громадян росія буде жорстоко покарана. Україна буде судитися проти рф за фактами так званого усиновлення викрадених та вивезених українських дітей. Вся інформація про це акумулюється на порталі Діти війни - https://childrenofwar.gov.ua/about-us/.
 
Кожен, хто має будь-яку інформацію про незаконне вивезення дітей до рф, може зателефонувати до НІБ на цілодобову гарячу лінію 16-48 та до Департаменту кризового реагування Мінреінтеграції: 050-562-03-13.
 
Скористайтеся цим порталом - і, можливо, саме ви збережете дитині життя!

Всі новини →