Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Шановні жителі Баштанського району!

28/10/2022

Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від фашистських загарбників.

Цього дня український народ вшановує відвагу і жертовність тих, хто відстояв рідну землю, самовідданою працею наближав перемогу, хто піднімав Україну з руїн, чиє життя забрала війна. Час минає, але у пам’яті поколінь навіки залишаться події Другої світової війни. Мільйони наших співвітчизників віддали своє життя, щоб більше ніколи не повернулися часи воєнних жахіть та поневолення на українській землі.

Ні біль важких втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам'ять про подвиги наших батьків, дідів, прадідів, братів і сестер та вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності – вони вічні. Вони – у пам’яті кожної родини, у назвах вулиць і площ, у полум’яних квітах біля меморіалів Слави.

Цьогоріч це свято наповнилося новим змістом, адже українці знову боронять власну державу від зовнішнього агресора, а тому сучасникам, напевно, легше зрозуміти тих, хто свого часу виганяв окупантів з рідної землі.

Висловлюємо слова глибокої вдячнотсі ветеранам, учасникам Другої світової війни, партизанам, дітям війни, тим, хто героїчно боронив  рідну землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу,   хто загинув, визволяючи наш рідний край  від    нацистських окупантітв.

Завдяки вашому подвигу ми  отримали змогу жити у  незалежній державі, а ваша мужність зберігається в нових поколіннях українського народу.  Кожен з вас – це жива історія України, приклад мужності та патріотизму.

 Тож бажаю всім захисникам нашої Батьківщини, їх родинам добра, миру і злагоди, міцного здоров’я, поваги та любові рідних. Нехай мир і добро ніколи не покидають нашу землю.

 

Начальник районної

військової адміністрації          Владислав ДМИТРІВ

Всі новини →