Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Енергетики роблять все можливе для стабілізації енергосистеми України – населення закликають з розумінням поставитися до екстреної ситуації та набратися терпіння

17/11/2022

 Після масованого ворожого удару по критичній інфраструктурі 15 листопада, енергосистема України опинилася у вкрай вразливому становищі. Аби стабілізувати систему, оператори системи розподілу (обленерго) змушені застосовувати екстрені заходи. Практично в усіх областях зі вчорашнього дня паралельно застосовані як графіки аварійних (стабілізаційних) відключень, так і графіки погодинних відключень.

Попри те, що ворожі ракети 15 листопада оминули Миколаївську область, вимушені заходи для стабілізації ситуації торкнулися і нас, адже енергосистема – єдина і неподільна, тож кожна отримана нею «рана» позначається на всього «організмі».

Станом на 8 ранку 17 листопада, в Миколаївській області знеструмлено понад 104 тисячі споживачів – зі вчора відключені від електропостачання всі 10 груп графіку аварійних відключень, паралельно із цим постійно вимкненими перебувають дві з трьох черг графіку погодинних відключень.

ВАЖЛИВО! Так, графік погодинних відключень передбачає чіткий розподіл, проте ситуація екстрена, тож вимагає екстрених заходів!

Якби не постійні ворожі обстріли, кожен наш споживач був би з електричною енергією, в теплі та під мирним небом! Але ми робимо все можливе, аби вберегти енергосистему від колапсу та якнайшвидше повернути світло в оселі жителів Миколаївської області. Розуміємо, наскільки це болісне питання та скільки незручностей це спричиняє… Водночас розраховуємо на ваше розуміння і підтримку та бажаємо нашим захисникам подальших перемог, а нам з вами –дочекатися миру на нашій землі та сил, навіть у таку складну мить, робити все можливе для наближення нашої спільної Перемоги.

Джерело: www.energy.mk.ua/basic_news/energetyky-roblyat-vse-mozhlyve-dlya-stabilizacziyi-energosystemy-ukrayiny-naselennya-zaklykayut-z-rozuminnyam-postavytysya-do-ekstrenoyi-sytuacziyi-ta-nabratysya-terpinnya/

Всі новини →