Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

До громад Баштанського району передані супутникові системи Starlink

21/11/2022

 Усі вже знаємо, що відомий винахідник Ілон Маск допоміг Україні. Наша країна отримала доступ до Starlink та декілька партій установок для нього, щоб мати змогу користуватися швидким інтернетом.

 Проект Starlink — це глобальна супутникова система, призначена для доступу до інтернету у важкодоступних куточках Землі.

 Система працює через супутники зв’язку, розташовані на низькій навколоземній орбіті (близько 500 км над поверхнею і працює від сонячної батареї.

 Starlink не залежить від традиційної інтернет-інфраструктури, тому його не можна легко відключити. Завдяки цьому він більш стійкий до цензури та кібератак.

 Не оминула ця подія і Баштанський район. Сьогодні, 21 листопада, за сприянням Миколаївської обласної військової адміністрації, Баштанською районною віськовою адміністрацією було передано 2 установки до Широківської сільської, 5 – до Снігурівської міської та 1 до Горохівської сільської територіальних громад.

 Дані громади є деокупованими та одними із найбільш постраждалих від обстрілів. На даний час роботи по відновленню зв’язку і інших послуг тривають і підключення такої системи дозволить місцевим жителям тримати постійний зв’язок з рідними і близькими та мати доступ до інтернету.

 

Всі новини →