Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

9 грудня - Міжнародний день боротьби з корупцією!

09/12/2022

 09 грудня вся міжнародна спільнота та широкі кола громадськості в усіх країнах світу відзначають Міжнародний день боротьби з корупцією.

Корупція є складним соціальним, політичним та економічним явищем,яке певною мірою зачіпає життєдіяльність кожної країни. Вона сповільнює економічний розвиток і руйнує демократичні інститути через спотворення виборчих процесів, перекручення принципу верховенства закону і створення бюрократичних бар’єрів.
 
Наслідками поширення корупції в Україні на національному та регіональному рівнях є підрив соціальної довіри, руйнація соціальної моралі та почуття справедливості в населення, посилення соціальної напруженості, зневіра в ефективності державної політики.
 
У цей складний для країни час саме від принциповості та незаангажованості представників державних органів залежить майбутнє нашої країни, її цілісність та європейська інтеграція як цивілізаційний вибір України.
 
Подолати корупцію можливо тільки завдяки консолідації всього суспільства та налагодження системи протидії.

Всі новини →