Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Баштанська районна військова адміністрація з сумом та скорботою сповіщає

08/12/2022

Баштанська районна військова адміністрація з сумом та скорботою сповіщає, що на 72 році пішов із життя Почесний громадянин Баштанського району, відома і шанована у районі, і далеко за її межами, людина, Заслужений працівник сільського господарства України, колишній директор підприємства «Баштанський сирзавод» - ПОРУЧНИК Анатолій Петрович.

Поручник Анатолій Петрович народився 28 січня 1951 року у селищі Доманівка Миколаївської області.

У 1981 році закінчив Одеський технологічний інститут, факультет «Технологія молока та молочних продуктів» за спеціальністю – інженер-технолог.

Свою трудову діяльність розпочав у 1969 році машиністом холодильних компресорних установок Доманівського сирзаводу. Після служби в армії з 1972 по 1974 рік навчався в училищі майстрів-сироробів у Ставропольському краї, селище Первомайське.

Після закінчення училища з 1974 по 1977 рік працював майстром-сироробом, а з 1977 по 1981 - головним інженером Доманівського сирзаводу.

У 1981 році очолив Баштанський сирзавод. З 1993 року до лютого 2011 року - голова правління акціонерного товариства закритого типу «Баштанський сирзавод». Загальний стаж роботи у галузі масло-молочної продукції - 42 роки, з них: 28 років - на посаді керівника Баштанського сирзаводу.

За роки керівництва Поручника А.П. підприємство ввело у асортимент більше 70 найменувань молочної продукції, з них - 16 видів твердих сирів, 6 - чеддерних сирів, 14 - плавлених сирів, масло тваринне жирністю 72,5%, 73%, 85,2%. Із цільномолочної продукції підприємство виробляє молоко жирністю 2,5%, 2,6%; сметану 20%, 21%, ряжанка 4%, кефір 1%, 2%.

У 2008 році здано в експлуатацію новий сирцех, який оснащено сучасним обладнанням, а процес виробництва сиру повністю автоматизовано. Це дозволило збільшити потужність підприємства по виробництву твердих сирів до 22 тонн за добу.

У 2010 році було завершено будівництво цеху приймального пункту молока та мийки молочних цистерн, що дало можливість підвищити якість характеристик сировинного молока. Реалізуючи обласну екологічну програму, на підприємстві введено в експлуатацію очисні споруди, на будівництво яких виділено понад 15 млн. грн.

Починаючи з січня 2006 року, підприємство постійно щороку отримувало сертифікати по міжнародній системі управління якістю ISO 9001:2000.

Робота колективу відзначена більш ніж 70 нагородами на міжнародних, Всеукраїнських продовольчих виставках. Завод є призером міжнародної виставки у Києві «Укрм’ясомолпром» і Національного рейтингу «Краща торгова марка», має відзнаки: «Вища проба», «Золота торгова марка».  На спеціалізованій виставці «Продукти України 2005» отримано звання  «Кращий виробник року», а в дегустаційному конкурсі – «Зірку якості». У 2005, 2006, 2008 роках ЗАТ «Баштанський сирзавод» став переможцем національного конкурсу «100 кращих товарів України».

Завдяки популярності торгова марка «Славія» стала найкращим брендом 2008 року. У 2009 році – переможець незалежного дегустаційного конкурсу «Молочний успіх» та ін.

Поручник Анатолій Петрович – заслужений працівник сільського господарства України, нагороджений орденом «Знак Пошани», Знаком «Золотий Ягуар» за бездоганну репутацію у бізнесі в номінації «Лідери  ХХІ століття», Почесною орденською відзнакою «Суспільне визнання ІІІ ступеня». У 2008 році – визнаний переможцем конкурсу «Людина року Миколаївщини», з 2011 року - «Почесний громадянин Баштанського району».

Анатолій Петрович завжди користувався заслуженим авторитетом у колективі, серед керівників та громади району і області. Його знали і поважали не тільки у Баштанському районі, знали - як невтомного трудівника, який прагнув розвивати довірене йому підприємство, і докладав для цього максимум зусиль. До його порад прислуховувалися, з ним завжди радилися. Смерть людини такого рівня – це велика втрата для Баштанки та Баштанського району.

Висловлюємо щирі співчуття і поділяємо біль втрати з рідними, близькими, всіми, хто знав Анатолія Петровича і кому пощастило з ним працювати.

Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати, проте світлі спогади про Поручника Анатолія Петровича завжди будуть сильнішими за смерть… Нехай добра і світла память про нього та його справи назавжди залишиться у наших серцях.

 

 

Начальник Баштанської районної

військової адміністрації                                                                         Владислав ДМИТРІВ

Всі новини →