Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Баштанський район поступово відновлюється

23/12/2022

 21 грудня 2022 року заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко разом начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом та начальником Баштанської районної військової адміністрації Владиславом Дмитрівим відвідали КНП «Баштанська багатопрофільна лікарня» та місто Снігурівка Снігуріської міської територіальної громади, яке було звільнене від окупантів у листопаді.

 19 квітня 2022 року російські ракети поцілили у лікувальний заклад Баштанської багатопрофільної лікарні. Через удар окупантів було зруйновано будівлю поліклініки, пошкоджено пологове відділення, інфекційне та хірургічне відділення. Алла Барсегян, головний лікар Баштанської багатопрофільної лікарні повідомила, що в момент атаки в лікарні приймали пологи та робили операцію. Дивом ніхто не постраждав. Пацієнтів та персонал евакуювали. Попри такі ушкодження та знищення рентгенівського обладнання та пошкодження відділення гемодіалізу лікарня не працювала лише добу.  Цілодобово на місці чергували хірурги, анестезіологи, терапевти та лікарі всіх спеціальностей, рентгенлаборанти, клінічні лаборанти у приймальному відділенні.

 Баштанською районною військовою адміністрацією за сприяння начальника Миколаївської військової адміністрації Кіма Віталія Олександровича, лікувальному закладу надана допомога у вигляді будівельних матеріалів, а саме: металопластикові вікна, саморізи,  клейка стрічка, скоби для буд.степлера, плити OSB, шиферних цвяхи, гідроізоляційна плівка, обрізна дошка та профнастил.

 На даний час у лікарні вже відремонтовано дах, встановлені всі вікна, двері, проведено ремонти в зруйнованих приміщеннях, відремонтовано гемодіалізне відділення та відновлено його роботу. Через місяць після удару окупантів по лікарні завершили ремонт хоспісного відділення, куди перевели інфекційне. Для забезпечення роботи лікарні тут є 4 дизель-генератори біля основних корпусів. Заклад, навіть в умовах бойових дій, надавав та надає допомогу в повному обсязі.

 Окрім цього, в лікарні планують побудувати на місці зруйнованих приміщень сучасні 3-поверхову поліклініку та 2-поверхове інфекційне відділення з сучасним обладнанням та котельнею на альтернативному паливі, модернізовану систему опалення всього лікувального закладу та придбати обладнання.

 В місті Снігурівка відвідали також лікарню, поспілкувалися з лікарями, які були тут під час окупації та допомагали нашим військовим. Також оглянули пункти роздачі дров, декілька районів, які зазнали пошкоджень та ознайомилися з роботою Пункту Незламності, облаштованого в спортзалі однієї зі шкіл Снігурівки.

Всі новини →