Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Створення прийомної сім’ї

19/01/2023

Всі ми родом з дитинства… У кожного існують перші спогади про тепло маминих рук, про бабусині казки на ніч, про татові жарти та сімейні свята. Ці спогади супроводжують нас протягом усього життя і залишаються своєрідною реліквією.

Нам, цілком благополучним людям, важко уявити, що відчуває маленька дитина, від якої відмовляються батьки або ж якщо їх позбавляють батьківських прав. І майже безпорадна дитина залишається наодинці з жорстоким навколишнім світом, у якому дуже мало любові, турботи та безпеки. Адже все це повинна уособлювати родина, якої у крихітки тепер немає…У всьому світі є діти-сироти, і наша країна, звичайно, не виключення. Складна ситуація в країні сьогодні, на жаль, впливає і на українську сім’ю.

Створення прийомної сім’ї – це відповідальне рішення, яке дозволяє вирішувати питання тимчасового влаштування долі дитини. Перш за все Вам необхідно звернутися до Служби у справах дітей за місцем проживання, де потрібно буде написати заяву про взяття на облік як кандидатів в прийомні батьки. Потім заповнити анкети, зібрати пакет необхідних документів та пройти спеціальне навчання для кандидатів у прийомні батьки. Фінансування прийомних сімей здійснюється за рахунок державного бюджету. Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення. У разі утворення прийомної сім’ї прийомні батьки беруть дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов.

Тож, якщо ви хочете взяти дитину в прийомну сім'ю та готові створити для неї й себе любляче та надійне оточення, звертайтеся за допомогою до фахівців.

Всі новини →