Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

День Соборності

22/01/2023

 Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності.

Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі. Він увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини. Це одна із основоположних віх українського державотворення.
Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії.
 
Начальник районної військової адміністрації Владислав Дмитрів та працівники районної військової адміністрації поклали квіти до меморіального комплексу загиблим учасникам АТО/ООС на Пагорбі Слави. У заході також взяли участь  в.о. керівника Баштанської районної прокуратури, керівництво Баштанського РТЦК та СП.
 
Очільник району привітав присутніх зі святом і вручив Почесні грамоти Баштанської районної військової адміністрації військовослужбовцям за значний особистий внесок у розвиток і зміцнення держави, самовіддане служіння українському народові, впевнені і рішучі дії із запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, відповідальне ставлення до виконання посадових обов’язків та з нагоди Дня Соборності України.
 
 
 
  
 
 
 
 
 

Всі новини →