Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Основні санітарні норми для закладів торгівлі та громадського харчування під час карантину

26/01/2023

         Кабінетом Міністрів України ухвалено постанову від 23.12.2022р. №1423 про продовження дії карантину через COVID-19 та внесено зміни до розпорядження «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації» від 25.03.2020р. №338 та постанови «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 09.12.2020р. №1236. Карантин в Україні продовжено до 30 квітня.

Рекомендації щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків COVID-19 в закладах громадського харчування та продовольчої торгівлі.

·      Проводити протягом доби вологе прибирання та дезінфекцію приміщень. Дезінфекції підлягають: санітарно-побутові приміщення (не менше 2-х разів на добу і за потребою), кімнати прийому їжи, санітарно-технічне обладнання в туалетах, душових і кімнатах гігієни (не менше 2-х разів на добу і за потребою), меблі, ручки дверей в усіх приміщеннях і поруччя, прибиральний інвентар (після кожного прибирання) тощо.

·      Створити запас дезінфікуючих засобів Дезінфекційні засоби, що використовуються для проведення дезінфекційних заходів мають відповідати чинному законодавству України. Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачає державну реєстрацію дезінфекційних засобів.

·      Провести навчання з персоналом щодо використання дезінфікуючих засобів та додержання особистої гігієни.

·      Створити умови для додержання особистої гігієни робітників підприємства - забезпечити усі рукомийники рідким милом, дезінфікуючими засобами, паперовими рушниками. Забезпечити персонал антисептиками для обробки рук та засобами індивідуального захисту.

·      Не допускати до роботи осіб з ознаками ГРВІ.

·      При наявності медичного пункту забезпечити необхідний  запас засобів для профілактики ГРВІ та грипу, виробів медичного призначення, необхідним засобами та обладнанням (термометри, бактерицидні випромінювачі, дезінфекційні та антисептичні засоби).

·      В туалетах створити відповідні умови для миття рук відвідувачів із забезпеченням рідкого мила, дезінфекційних та антисептичних засобів. Проводити регулярне прибирання та дезінфекцію приміщень туалетів.

·      Проводити вологе прибирання та дезінфекцію транспорту.

·      Забезпечити наявність інформації щодо профілактики захворювань на грип на інформаційних стендах підприємства та інформування відвідувачів через гучномовці.

Нагадуємо, що лише за допомогою об’єднаних зусиль  можливе запобігання поширення коронавірусу COVID-19, а тому просимо кожного  свідомо та відповідально віднестися  до заходів профілактики. 

    
 Баштанське управління  
ГУ Держпродспоживслужби
 в Миколаївській області 

Всі новини →