Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Шановні жителі Баштанського району!

27/01/2023

Сьогодні, у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, ми з усією світовою спільнотою вшановуємо пам’ять жертв Голокосту.
Голокост - слово, наскрізь просякнуте кров'ю і болем декількох поколінь людей, які колись жили на території України. Цей день вкотре спонукає нас замислитися над масштабами трагедії, що спіткала людство більше 80-ти років тому.
 
Пам’ять про невинно убієнних за національними, етнічними, релігійними, культурними ознаками має бути попередженням для людства про небезпеку, що таять в собі тоталітарні ідеології, зверхність, ненависть, ксенофобія та расизм.
 
Одна смерть – це трагедія. А коли людей знищують мільйонами? Українці вшановують пам'ять знищених у страшних жорнах Голокосту євреїв, ромів, інших жертв геноцидів. Про цьому серце не покидає постійний біль – згадка про мільйони українців, які померли страшною смертю від голоду.
 
Ми живемо у ХХІ столітті. І хочеться вірити, що такого ніколи не повториться, і з нами і нашими нащадками буде залишатися тільки пам'ять про ці трагічні сторінки історії – щоби цього більше не повторилося ніколи.
Схиляємо голови у скорботі перед безневинно закатованими жертвами Голокосту…
 
Начальник районної
військової адміністрації Владисдав ДМИТРІВ

 

Всі новини →