Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Всесвітній день боротьби проти раку

04/02/2023

   Щорічно 4 лютого громадськість відзначає Всесвітній день боротьби проти раку.

 Основна мета цього дня – це нагадати суспільству про існування такої глобальної проблеми, як онкологічні захворювання, привернути увагу до неї, нагадати, наскільки поширений та небезпечний рак і що треба робити, щоб запобігти цій хворобі, а саме – активно впроваджувати у життя заходи щодо його профілактики та ранньої діагностики, лікування.

Актуальність проблеми визначається складністю своєчасної діагностики, адже часто пацієнти пізно звертаються до лікарів. На обліку в онкологічних установах України перебуває понад мільйон пацієнтів.

У боротьбі з онкологічними захворюваннями важливим є профілактика, зокрема, підтримка імунітету та здоровий спосіб життя. Всесвітня організація охорони здоров’я серед головних чинників появи онкопатологій називає надмірну вагу, паління та зловживання алкоголем.

Онкологи наголошують: при виявленні хвороби на ранній стадії до 40% хворих можливо вилікувати. Тож, у Всесвітній день боротьби з раком медики закликають громадян до свідомого ставлення до свого здоров’я та своєчасного звернення до лікарів для діагностування недуги на ранніх стадіях.

Пройдіть обстеження вчасно: бережіть своє здоров’я, адже це найцінніший дар у житті!

Ніколи не дозволяйте хворобі контролювати вас або ваше життя, тому що ви обдаровані силою волі боротися!

Всі новини →