Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

20/02/2023

Сьогодні вся країна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні, які заплатили найвищу ціну за свободу нашої з вами держави.

Тоді вони не знали, що беззбройними вступають в один з перших боїв за незалежність. Вони не знали й того, що війна, яка триває вже 9 років, забере на небеса ще не одну сотню героїв…

Тоді в 2014 країна не відала, який же лютий і підступний ворог нам протистоїть. І що постріли снайперів на Майдані були фактично першими пострілами агресора в душу нашої держави. Тоді ми й гадки не мали, що кращим дочкам і синам України ще не раз доведеться приймати нерівний бій.

На Майдан вони прийшли кожен своїм шляхом з усієї України, з різних куточків нашої держави. Вони були різні за віком, освітою, життєвим досвідом. Але всі разом вони стали символом гідності, кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості.

Зараз ми живемо у вже іншій державі. Щодня нові герої звіряють своє життя з подвигом Небесної сотні. Революція Гідності, яка переросла у справжню війну, сьогодні продовжується по всій лінії фронту – від Херсонщини на півдні до Харківщини на сході.

Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. І схиляємося перед дітьми, які втратили батьків.

Згадаймо кожного, хто віддав своє життя за Україну, хто сьогодні зі зброєю у руках боронить нашу державу у ВІЙНІ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ.

Начальник Баштанської районної військової адміністрації                  Владислав Дмитрів

Всі новини →