Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Владислав Дмитрів вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні

20/02/2023

20 лютого начальник районної військової адміністрації Владистав Дмитрів взяв участь у меморіальних заходах з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у районному центрі.

Представники трудових колективів міста зібралися біля пам’ятника Героям Небесної Сотні та борцям за незалежність України, що на Пагорбі Слави міста Баштанка.

Звертаючись до присутніх, Владислав Мирославович, зазначив, що в Баштанці та Баштанському районі є багато учасників тих подій у столиці. Також він нагадав про події 9-ти річної давнини: «В той час, коли українці очікували на підписання Угоди про асоціацію України з ЄС, керівництво країни на угоду своїм російським господарям вирішило зробити все зовсім по-іншому». - Тоді український народ встав, сказавши «Ні» узурпації влади та іншому напрямку майбутнього розвитку своєї країни. Україна – і є Європа. В саме ці лютневі дні (18-21.02.2014) загинуло 88 протестувальників на Майдані Незалежності міста Києва. 88 людей різних за віком, нацією, статтю, але об’єднаних одним – це жити у вільній і незалежній державі, де верховенство права і закон – найголовніші цінності громадянина. Відголоски тієї Революцію лунають в нашій країні і сьогодні, але вже у звуках вибухів та пострілів справжньої війни. Маю впевненість у тому, що завдяки нашому героїчному народові, всім підрозділам Сил оборони України, зможемо, нарешті, скинути це російське ярмо, нагадавши світові, що є ВЕЛИКОЮ НАЦІЄЮ зі своєю історією та власним майбутнім серед європейської та світової спільноти. Слава українському народу! Слава Збройним силам України! Слава Україні! - наголосив керівник району.

Панахиду за невинно убієнним на Майдані Незалежності під час Революції Гідності в лютому 2014 року провели настоятель Храму Покрови Пресвятої Богородиці отець Дмитро та настоятель Храму Успіня Пресвятої Богородиці отець Петро.

По завершенню заходів, присутні поклали квіти до підніжжя пам'ятника Героям Небесної Сотні.

Фото Баштанська міська рада

Всі новини →