Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Роз'яснення щодо передачі функцій надання субсидій

07/03/2023

Управління соціального захисту населення районної військової адміністрації надає роз’яснення щодо передачі функцій надання субсидії та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійному фонду України.

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 16 вересня 2022 р. № 1041 “Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України”.

З 1 жовтня 2022 р. Пенсійний фонд України здійснює виплати та з 1 грудня 2022 р. забезпечує призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Призначення житлових субсидій здійснюється:

до 30 листопада 2022 р. включно – структурні підрозділи з питань соціального захисту населення;

починаючи з 1 грудня 2022 р – органи Пенсійного фонду України.

До 30 листопада поточного року заяви про призначення та надання житлової субсидії приймаються структурними підрозділами з питань соціального захисту населення в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний вебпортал електронних послуг (далі – Портал ДІЯ).

Заяви з необхідними документами приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або військової адміністрації та посадовими особами центру надання адміністративних послуг, які передають їх протягом трьох робочих днів з дня надходження уповноваженому органу.

До 1 січня 2023 року органом соціального захисту населення забезпечити передачу органам Пенсійному фонду України згідно з актами приймання-передачі пакетів документів щодо звернень за призначенням житлових субсидій та наданням пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, за якими не прийнято рішення станом на 30 листопада 2022 р..

До 1 квітня 2023 року здійснити передачу справ про одержувачів житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, накопичених за останні п’ять років (крім знищених внаслідок збройної агресії Російської Федерації).

Всі новини →