Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Закликаємо громадян дотримуватись правил пожежної безпеки та бути відповідальними!

15/03/2023

 Щорічно з настанням весни громадяни спалюють суху траву й очерет, навіть незважаючи на загрозу штрафу.

Нагадаємо, що спалювання сухої рослинності у військовий час прирівнюється до диверсійної роботи. Це передбачено змінами до статті 113 Кримінального кодексу. Таким чином спалювання сухостою, сухої трави та чагарників під час воєнного стану розцінюватиметься як диверсія. Паліям трави може загрожувати позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
Варто наголосити, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – Кодекс) за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною рослинністю, або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 3060 до 6120 грн. і на посадових осіб від 15300 до 21420 грн. Ті самі дії, вчинені в межах природно-заповідного фонду на громадян від 6120 до 12240 грн. і на посадових осіб від 21420 до 30600 грн.
 
Тож, закликаємо громадян дотримуватись правил пожежної безпеки та бути відповідальними!
 

 

Всі новини →