Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Нагадуємо, що на території Баштанського району функціонують пункти незламності.

23/03/2023

Пункти незламності передбачають можливість для кожного українця безкоштовно зігрітись чи підзарядити гаджет навіть в умовах тривалого знеструмлення населеного пункту. Кожен пункт незламності має у наявності джерело тепла, води, освітлення, інтернету, живлення для мобільних девайсів, місця для відпочинку, аптечки, а також забезпечення мам та дітей. На території Баштанського району відкрито та функціонує 79 таких пунктів, а саме Баштанська міська рада – 17, Інгульська сільська рада – 6, Привільненська сільська рада – 5, Березнегуватська селищна рада – 10, Казанківська селищна рада – 13, Володимирівська сільська рада – 4, Снігурівська міська рада – 3, Горохівська сільська рада – 3, Широківська сільська рада – 2, Новобузька сільська рада – 5, Вільнозапорізька сільська рада – 5, Софіївська сільська рада – 6.

Комплектування та функціонування Пунктів незламності здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Зазначимо, що кожен пункт на території району має можливість розмістити від 20 до 100 осіб. Крім того, в усіх пунктах можна буде дізнатись, де працюють найближчі АЗС, банківське відділення, аптека, магазин тощо. Біля кожного пункту при тривалому відключенні електроенергії працюватимуть чергові, які допомагатимуть розподілити людей та слідкуватимуть за ситуацією.

Для того, аби було зручно знайти Пункт незламності у кожному населеному пункті, на сайті nezlamnist.gov.ua створено інтерактивну мапу, яка постійно оновлюється. Також на інтерактивній мапі, окрім Пунктів незламності, міститься інформація про найближчі АЗС, відділення ДСНС, аптеки і магазини, які працюють на генераторах.

Управління соціального захисту населення районної військової адміністрації рекомендує вже зараз найти на інтерактивній мапі та записати адреси найближчих Пунктів незламності на випадок аварійного відключення зв’язку чи електроенергії, якщо не буде можливості швидко відновити світло у вашому населеному пункті.

Всі новини →