Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

У Баштанському районі відбулася реєстрація на отримання грошової допомоги від Карітас України

29/03/2023

Через російську агресію багато українців й досі не можуть повернутися додому і продовжують потребувати  сторонньої допомоги. Баштанська районна військова адміністрація продовжує тісну співпрацю з різноманітними благодійними фондами, міжнародними організаціями, що надають допомогу людям, які опинилися в скрутних життєвих обставинах у зв’язку з воєнними діями на території України.

Так, за результатами зустрічі керівництва району з представниками благодійного фонду Карітас Миколаїв УГКЦ, було прийнято рішення про відкриття реєстрації на видачу грошової допомоги від однієї з найбільших міжнародних мереж благодійних організацій у світі та Європі – Карітас.

Реєстрація на допомогу проходила в рамках нового проєкту «Людська гідність: багатоцільова грошова допомога для ВПО та постраждалого населення в Миколаївській області». Він реалізується за підтримки Catholic Relief Services.  28 березня у приміщенні управління соціального захисту населення районної військової адміністрації працівники фонду зареєстрували 106 чоловік з числа внутрішньо-переміщених осіб, мешканців району, чиї житлові будинки постраждали внаслідок війни.  

Обов’язковою умовою для оформлення допомоги – не отримувати виплат від інших благодійних організацій протягом останніх трьох місяців.

«Міжнародні організації, українські благодійні фонди та громадські організації продовжують надавати грошову, гуманітарну допомогу та підтримувати українців, які цього вкрай потребують. Така допомога є ще один кроком до перемоги України. Дякуємо благодійному фонду Карітас України за  підтримку жителів Баштанщини, житло яких постраждало від російських ракетних ударів, та людей, які були вимушені покинути свої домівки через війну і тимчасово проживають на території нашого району. Щира подяка за співпрацю, впевненість у краще майбутнє, за щирість. Приємно знати, що такі люди поряд», - зазначив голова районної військової адміністрації Владислав Дмитрів.

Карітас України найближчим часом розпочне  реєстрацію на отримання допомоги і в інших громадах Баштанського району.

Наступного тижня представники фонду працюватимуть ще один день у Баштанці. Про дату та час прийому заявок буде повідомлено пізніше.

Всі новини →