Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

4 квітня – Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням.

04/04/2023

У 2023 році цей день для України проходить під вибухи бомб, обстріли з артилерії на тлі інших страшних злочинів російської федерації з використанням заборонених та негуманних видів зброї, що збільшує мінну небезпеку в десятки разів.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року проблема мін і вибухонебезпечних залишків війни набула особливої гостроти, хоча рф забруднювала українську землю останні 8 років поспіль.

Російські окупанти невпинно продовжують сіяти на українській землі смерть і каліцтва. В той час, як весь цивілізований світ відмовляється від протипіхотних мін та забороняє їх використання, РФ збільшує масштаби їхнього застосування в Україні та навіть випробує протипіхотні міни нового зразка. Натрапити на вибухонебезпечний предмет можна усюди: у лісосмугах, у полях, в тому числі на польових дорогах, в парках, навіть у підвалах будинків. Там, де ступала нога російського солдата, або куди діставали їх снаряди  – безпечно не буде ще довго. У разі виявлення предметів, схожих на боєприпаси, не пересувайте їх самостійно, а обов’язково викликайте фахівців за номерами 101 або 102.

Щиро дякую всім військовослужбовцям інженерно-саперних підрозділів Збройних сил України, працівникам піротехнічних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій та інших структур, які щоденно ризикуючи життям, здійснюють операції з розмінування звільнених територій. Ваші добрі справи широко відомі в Україні та за її межами. Ви у небезпечних умовах захищаєте мир, свободу і Незалежність нашої Батьківщини, робите усе можливе щоб життя цивільного населення було безпечним, рятуєте життя і здоров’я українцям.  Спасибі вам за вірність обов’язку, за постійну готовність до боротьби з незваним лихом, за те, що в вдень і вночі стоїте на варті безпеки. Пишаюся вашим професіоналізмом, мужністю та самовідданістю. У цей день бажаю вам, вашим рідним і близьким міцного здоров’я, родинного благополуччя, мирного неба та нових здобутків в ім’я зміцнення обороноздатності нашої Батьківщини.

З повагою,

Владислав Дмитрів, начальник Баштанської районної військової адміністрації.

Всі новини →