Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Снігурівщину із робочим візитом відвідала Міністр економіки України ‒ Юлія Свириденко.

07/04/2023

6 квітня Миколаївську область із робочим візитом відвідала  Перший віце-прем'єр-міністр України ‒ Міністр економіки України Юлія Свириденко разом зі своєю командою. Одним із заходів була зустріч міністерки, начальників Миколаївської та Херсонської обласних військових адміністрацій Віталія Кіма й Олександра Прокудіна з представниками найбільших підприємств регіонів. 

Присутні обговорили проблемні питання та нагальні потреби. Чиновниця озвучила позицію Уряду щодо гуманітарного розмінування, спрощення бюрократичних процедур, дерегуляції, грантового фінансування, кредитування підприємств тощо.

Крім того, Юлія Свириденко з керівництвом Миколаївської та Херсонської обласних військових адміністрацій та Баштанської районної військової адміністрації відвідали Снігурівщину. Представники влади оглянули, як відновлюється завод «Східний» із переробки томатів групи компаній «Agrofusion», який перебував близько до лінії фронту та сильно постраждав під час бойових дій. «Східний» входив до складу найкращих заводів в Європі.

Миколаївська область стала першим регіоном, де розпочалося гуманітарне розмінування сільгоспземель. Присутні мали змогу ознайомитися, як проходять роботи з очищення території від вибухонебезпечних предметів. Аналіз темпів робіт на Миколаївщині допоможе оптимізувати процес розмінування сільськогосподарських земель і в інших областях. 

Наостанок зустрічі була проведена робоча нарада з аграріями Миколаївщини, на якій обговорили ряд важливих та актуальних питань. Одне з найголовніших ‒ розмінування земель.

«Уряд визначив розмінування одним із п’яти ключових пріоритетів швидкого відновлення країни, в цьому Україні допоможуть країни партнери. Для нас розмінування не менш важливе за процеси відновлення соціальної і критичної інфраструктури. Адже без розмінування ми не можемо розпочати відновлення житла та провести посівну кампанію. Зараз країни-партнери долучаються до цього процесу. В країні 2,6 млн гектарів сільгоспземель, що потребують очищення. З них ми виокремили 470 тисяч гектарів, які є пріоритетними в дев’яти регіонах України, з яких і почали розмінування» ‒ зазначила Юлія Свириденко.

Разом із чиновницею до Снігурівської громади завітали керівники установ та організацій, які є  фахівцями з різних сфер. 

Наостанок заходу були визначені першочергові завдання щодо обговорених напрямків. У цілому захід був дуже насиченим як інформаційно, так і емоційно, що є дуже великим плюсом для відновлення регіонів. Адже лише в ході дискусій і обговорень напрацьовується спільне бачення і приймаються злагоджені рішення.

Всі новини →