Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Обережно ‒ вибухонебезпечні предмети.

03/05/2023

Нині Україна є однією з найбільш замінованих країн світу. Це наслідок російсько-української війни. Піротехніки ДСНС щодня продовжують розміновувати  деокуповані території Миколаївської області. Також в очищенні нашої землі від смертоносного залізяччя залучено машини механізованого розмінування від фонду Говарда Баффета. Загалом з початку війни з території Миколаївщини вилучено 15 823 боєприпасів та відпрацьовано на 7 039 заявок.

Наш регіон є сильно засміченим різного роду вибухонебезпечними предметами. Баштанська районна військова адміністрація, Головне управління ДСНС України у Миколаївській області вкотре нагадують жителям Баштанського району про необхідність дотримання правил поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів. Нерозірвані боєприпаси можуть знаходитись будь-де, бути непомітними, особливо якщо це міни-пастки. Тому, перше правило, що стосується кожного громадянина ‒ бути пильним та обачним. Друге ‒ при виявленні підозрілого предмета не підходити та не чіпати. Третє ‒ телефонувати 101 або 102. 

Крім цього, за інформацією Південного лісового офісу ДП «Ліси України», на Миколаївщині дозволять відпочинок  у частині лісів, котрих не торкнулась війна. Ліси, що були на лінії зіткнення, в межах яких відбувалися активні бойові дії, в них заборонять відпочинок через високу мінну небезпеку. Загальна площа лісових насаджень на Миколаївщині складає 84 тисячі гектарів. Внаслідок повномасштабного вторгнення сьогодні заміновано та засмічено вибухонебезпечними предметами понад 20 % територій лісів області. Заборона відвідування лісів надалі діятиме на території філії «Баштанське лісове господарство», в склад якої входять деокуповані Снігурівщина, села Баштанщини та лісництва якої потерпали від постійних обстрілів. 

Шановні громадяни, на жаль, потенційна мінна небезпека у нашому регіоні  не минула, вона зберігатиметься ще багато років! Будьте обачними та відповідальними! Бережіть себе та своїх близьких!

Всі новини →