Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Дорогі земляки!

08/05/2023

Цього року 8 травня, в День пам’яті та примирення, Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни. Друга світова війна не оминула жодної української родини, страшним лихом обернулася для всієї світової спільноти. Пам’ятаймо й шануймо усіх, кого торкнулася ця жахлива сторінка нелюдської історії. Ми схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у Другій світовій війні.

На жаль, цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Ця війна супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ. Подвиг переможців у Другій світовій війні гідно продовжують українські воїни, які захищають незалежність та територіальну цілісність нашої країни. Зараз, як і в роки Другої світової війни, українці воюють з агресором. Ця боротьба триває щоденно і ми не маємо права програти, ми боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших Збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян. Українці були, є і будуть господарями на своїй землі, правда за нами – тож ми обов’язково здобудемо Перемогу в ім’я майбутнього рідної України. 

Вірю, що День пам’яті та примирення слугуватиме гуртуванню та єднанню української нації у боротьбі з російським агресором, який зазіхає на нашу землю і нашу Незалежність. Нехай болючі уроки історії додають нам мудрості й сили духу, а Перемога лишається символом національної гордості, військової слави й доблесті українського народу, навіки вписаним у героїчний літопис Вітчизни.

Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили і зараз захищають свободу і незалежність нашої країни, і трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги.

Бажаємо вам міцного здоров`я, щастя і благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє нашої України! Вічна пам’ять загиблим, честь і слава живим Героям! Слава Україні!

З повагою, начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів.

Всі новини →