Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

В Україні 9 травня відзначатимуть День Європи

08/05/2023

Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відзначення Дня Європи 9 травня. Про це він сказав у спеціальному зверненні до українців 8 травня.

«Багато років тому на нашому континенті була встановлена традиція святкування саме 9 травня Дня Європи – для відзначення досягнутих миру та єдності. Сьогодні єдність на нашому континенті наближає нас до відзначення першого дня нашого миру. І правильно буде разом з усією вільною Європою відзначати День Європи. Сьогодні я підписав відповідний указ», – сказав Президент у зверненні.

Володимир Зеленський наголосив, що від завтра українці будуть вшановувати «нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм. Єдність, яка наближає мир».

Документ також оприлюднений на сайті Офісу Президента. Цей Указ Президента України №266/2023 набирає чинності з дня його опублікування.

Всі новини →