Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Страшні звістки про втрату воїнів, на жаль, продовжують надходити у наш район. І кожна втрата до щему в серці…

15/05/2023

15 травня 2023 року у Баштанській територіальній громаді  попрощалися із загиблим захисником України – Андрієм Володимировичем Олійником, який героїчно загинув 25 квітня 2022 року в ході виконання бойового завдання поблизу  селища Ямпіль, Донецької області. Він був командиром кулеметного взводу роти вогневої підтримки 2-го десантно-штурмового батальйону. 

Жителі громади прийшли вшанувати його світлу пам’ять, висловити вдячність і повагу воїну, який віддав життя за волю нашої держави, баштанчани зупинялися та схиляли голови на шляху траурного кортежу. Жалобна хода пройшла від дому захисника до місцевого кладовища. Три постріли почесної варти сповістили всім, що тут навіки спочиває Герой, який загинув за Україну.

Народився А. В.Олійник 4 листопада 1982 році у м.Баштанка. Після закінчення Баштанської загальноосвітньої школи №1 Андрій вступив до Миколаївського державного педагогічного університету й успішно навчався за спеціальністю «вчитель фізичної культури та допризовна підготовка юнаків». 

Капітан, старший дільничний Андрій Олійник шість років пропрацював у Баштанському районному відділі міліції. У 2015 році чоловік пішов добровольцем у Національну гвардію. 

Андрій Олійник відданий патріот своєї країни, який став на її захист з 2017 року.

У 2018 році військовослужбовець 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Андрій Олійник брав участь у багатонаціональних навчаннях у Німеччині та показав одні з найкращих показників під час виконання складних завдань. 

Зі слів бойових побратимів, Андрій був надзвичайно сміливим і безстрашним воїном, який в боях проявляв мужність і героїзм. 

Андрій Олійник залишиться у пам'ять рідних та близьких турботливим сином та братом, люблячим батьком, хорошим товаришем, відкритою, щирою, світлою та доброзичливою людиною. За це його любили й цінували, таким його виховали батьки. Він віддав найдорожче – своє життя за нас з вами, за наше майбутнє. Пам’ятаймо про це завжди.

Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого Героя. Поділяємо ваше горе, сумуємо за втратою найкращих синів України.

Вічна пам’ять і слава Герою!

Всі новини →