Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Українці – нація переможців!

16/05/2023

Баштанський край завжди славиться людьми ‒ талановитими, щирими, добрими й працездатними, які створюють сьогодення та майбутнє. 

Керівництво Баштанської районної військової адміністрації щиро вітає 

14 річну Єлизавету Москаленко з смт Березнегувате з перемогою у міжнародному пісенному конкурсі незрячих виконавців: «International Low-Vision Song Contest», що проводив: Асоціація сліпих та слабозорих Німеччини (DBSV).

Цього року участь у конкурсі брали учасники із 17 країн світу, вперше – представниця з України.

«Ми – українці» саме з цією  авторською піснею Є. Москаленко виступила на фіналі конкурсу. Навчаючись у Львівській спеціалізованій школі-інтернат №100 для незрячих дітей, Ліза потоваришувала з дівчинкою, яка написала їй аранжування до цієї пісні. Після чого був національний відбір, організований Громадською організацією: ХЦРМІ «Право вибору» за сприяння Всеукраїнського товариства сліпих та Національної Асамблеї людей з інвалідністю України, де Єлизавета здобула перемогу серед солістів у відбірковому турі і мала змогу представляти Україну на вищому рівні.

Фінал міжнародного пісенного конкурсу відбувся онлайн 12 травня. Після всіх виступів проводилося онлайн-голосування, причому за умовами конкурсу – за виконавця своєї країни голосувати не можна. Оргкомітет Всеукраїнського відбору до міжнародного пісенного конкурсу незрячих виконавців дякує всім, хто проголосував за нашу учасницю.

На пісенному заході панувало свято професійного мистецтва: чудові виступи справжніх талантів.

Ліза безмежно вдячна Валентині Бутенко, котра запропонувала дівчині взяти участь у пісенному конкурсі, за допомогу та підтримку. 

Вітаємо талановиту та творчу особистість – Єлизавету Москаленко, її викладачів та наставників, рідних та близьких, які підтримували дівчину, з такою вагомою перемогою і бажаємо подальших успіхів! 

Ліза Москаленко всьому світу ще раз продемонструвала, що українці – нація переможців!

«У нас найкраща молодь – талановита, амбітна, креативна. Дуже приємно сьогодні вітати нашу юну землячку  з творчими здобутками, які вона досягли у музичній сфері на міжнародному рівні. Цим вона доводить, що у нашій державі та рідній Баштанщині є майбутнє», – відзначив начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів.

Зараз у дівчини зовсім не дитяча творчість – читати її вірші та слухати пісні без сліз неможливо, адже здебільшого пише і співає про війну, котра бентежить її дитяче серденько. Але сподіваємося, що зовсім скоро, Ліза Москаленко напише багато віршів про нашу Перемогу, яка обов’язково настане!

Всі новини →