Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Шановні мешканці Баштанського району!

21/05/2023

Щороку, третьої неділі травня ми вшановуємо пам’ять наших співвітчизників, які стали жертвами політичних репресій, були визнані «ворогами народу» і розстріляні без суду та слідства, відправлені до сталінських таборів і заслань, позбавлені всіх громадянських прав.

З кожним роком свідків тих трагічних подій стає менше, проте трагічний літопис політичних репресій має бути збережений в пам’яті українського народу заради історичної справедливості, заради майбутнього України. 

Жива пам’ять дає наснагу боротися, щоб радянський режим був засуджений усім світом на рівні з нацизмом. Боротися за світ без тоталітаризму, нацизму, фашизму та рашизму. Про злочини радянського тоталітарного режиму треба пам’ятати завжди.

День пам’яті жертв політичних репресій не лише данина  минулому, але й пересторога прийдешнім поколінням – наочна ілюстрація того, до яких страшних наслідків може привести втрата в суспільстві демократичних засад.

Під час війни з країною-агресором цей скорботний день набуває особливо актуального сенсу. Весь цивілізований світ реально побачив жахливі прояви російського терору: катування та фізичне знищення цивільних і військових в'язнів й багато неприйнятних для цивілізації фактів злочинів проти українського народу. 

Сьогодні ми вшановуємо пам'ять не лише жертв політичних репресій комуністичного, а й рашистського режимів.

Україна демонструє всьому світу неймовірну стійкість і незламну силу волі у боротьбі з російськими окупантами, які вторглися на територію нашої держави й спотворили всі людські цінності.

Наша віра непохитна: ми вистоїмо і переможемо. 

Вічна пам’ять нашим землякам, чиї життя обірвав або скалічив комуністичний режим, безневинно загиблим і закатованим українцям!

Владислав Дмитрів, начальник Баштанської районної військової адміністрації.

Всі новини →