Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Відбулася робоча зустріч щодо гуманітарного розмінування

31/05/2023

Нині Україна є країною з найбільшим забрудненням території мінами та вибухонебезпечними предметами у світі. Через це різко зросла небезпека травмування і загибелі дорослих та дітей внаслідок неправильного поводження з боєприпасами та вибухонебезпечними предметами. Тому інформування та навчання з попередження ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами, дуже актуальне в наш час.

31 травня голова Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів провів робочу зустріч з представниками іноземної компанії DanChurchAid (Данія). На зустрічі були присутні – Іван Кубрак, координатор програми протимінної діяльності, Ганна Кудрявцева, координаторка програми EORE, Віктор Косинський, координатор забезпечення якості проведення заходів з протимінної діяльності. Під час наради було обговорено ряд важливих питання, котрі стосувалися гуманітарного розмінування небезпечних територій.

DCA з 2022 року, з моменту повномасштабного вторгнення Росії, підтримує українські місцеві організації та громадські організації у відповідь на гуманітарні потреби та забезпечує безпеку українців за допомогою освіти з питань розмінування та вибухонебезпечних предметів.

Представники компанії зазначили, що гуманітарна діяльність DCA в Україні з розмінування спрямована на підвищення безпеки спільнот, які зазнали впливу мін та інших вибухонебезпечних пережитків війни, за допомогою широкого спектру тренінгів, інформаційних матеріалів та різних видів заходів. Як результат всього цього – значне збільшення знань про небезпеку вибухонебезпечних предметів, зниження кількості травм та смертельних випадків, що дозволить реалізувати загальну стратегію DCA щодо порятунку життів. 

«На жаль, деяка територія Баштанщини є засміченою вибухонебезпечними предметами. Щодня працівники ДСНС та інші фахівці працюють над тим, щоб розмінувати якомога більше території району. Для відновлення повноцінного та нормального життя регіону розмінування є вкрай важливим питанням. Метою сьогоднішньої зустрічі є ознайомлення з роботою іноземної компанії та організація взаємодії органів державної влади нашого району із міжнародною організацією з питання гуманітарного розмінування», – наголосив Владислав Дмитрів.

Всі новини →