Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Як підтримати дітей у непростий час повномасштабної війни

01/06/2023

Це питання продовжують ставити собі українські батьки. Центр здоров'я та розвитку "Коло сім'ї" підготував поради для батьків, як надати підтримку дитині, щоб вона почувалася нормально у складних обставинах воєнного часу.
▫️Перша порада – бути поруч, адже ми – дорослі – є головним джерелом підтримки для дітей. Дотик, обійми, спільна діяльність – це прояв любові і присутності.
Намагайтеся бути прикладом, адже діти дивляться на нас і наслідують нашу поведінку. Можна розповісти дитині про те, що вам допомагає у складних ситуаціях.
▫️Спілкуйтеся. Це важливо – допомогти дитині зрозуміти, що відбувається і як нам вистояти. Слухайте дитину і відповідайте на питання, якщо знаєте відповідь, будьте чесними.
▫️Залучайте дитину до чогось корисного. Це допоможе скинути нервове напруження. Вдома чи в бомбосховищі – знайдіть можливість вчитися, малювати, гратися.
▫️У цей складний час психоемоційних навантажень ми і наші діти потребуємо більше «підзарядки». Важливо займатися активностями, які поповнюють внутрішній «повербанк» малюка.
Організуйте день, щоб у дитини був сон, смачна їжа, гра з улюбленцями, фізична активність, читання книжок, теплі розмови тощо.
Підготовлено у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров'я Ти як?.
За інформацією ГО «Безбар'єрність».

Всі новини →