Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Україна працює над завершенням виконання рекомендацій Єврокомісії щодо вступу в ЄС

05/06/2023

 Вища рада правосуддя 1 червня призначила повноважний склад Вища кваліфікаційна комісія суддів України та розблокувала роботу ключового органу з формування суддівського корпусу.

Рішення дозволить проводити добір суддів на понад 2000 вакантних посад, а також завершити кваліфікаційне оцінювання суддів.
Відбір кандидатів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відповідає одній з семи рекомендацій, які Україна отримала разом зі статусом кандидата на членство у ЄС. Її виконання дозволить наблизити відкриття перемовин про вступ України до Європейського Союзу.
За результатами проведених співбесід з рекомендованими Конкурсною комісією 32 кандидатами, ВРП призначила 16 членів Комісії. Вісім було призначено з числа суддів та суддів у відставці. Голосування за кожного кандидата здійснювалося відкрито.
Детальніше: https://cutt.ly/Fwwe41zL

Всі новини →