Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Ще один крок до завершення втілення семи рекомендацій Єврокомісії, які Україна отримала разом зі статусом кандидата на членство в ЄС.

01/06/2023

 Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт №9206 «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо імплементації норм європейського законодавства у національне законодавство України шляхом імплементації окремих положень acquis ЄС у сфері аудіовізуальної реклами (Європейської конвенції про транскордонне телебачення, Директиви Європейського парламенту та Ради 2010/13/ЄС про аудіовізуальні медіа послуги від 10 березня 2010 року зі змінами, внесеними Директивою (ЄС) 2018/1808 від 14 листопада 2018 року) та до деяких інших законів». 

Законопроєкт спрямований на завершення втілення рекомендацій Європейської Комісії щодо надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС, зокрема про імплементацію стандартів Директиви про аудіовізуальні медіапослуги в національне законодавство. Частина стандартів вже імплементова до закону «Про медіа», який набрав чинності 31 березня 2023 року. Ухвалення ж законопроєкту №9206 (зміни до Закону України «Про рекламу»), який впровадить стандарти Директиви щодо комерційних проявів в медіа, завершує цей процес. 

Набуття чинності закону, з одного боку, створить необхідні сучасні європейські умови для повного і належного захисту інтересів споживачів. З іншого боку - захистить рекламний ринок України від поширення реклами з боку іноземних суб’єктів, які мають прямий чи опосередкований зв’язок з державою-агресором.

Так, Україна фіналізує виконання шостої рекомендації Єврокомісії – про приведення національного законодавства до європейських норм у сфері аудіовізуальної реклами (Європейська конвенція про транскордонне телебачення, Директива Європейського парламенту та Ради 2010/13/ЄС про аудіовізуальні медіа послуги).
Набуття чинності закону, з одного боку, створить необхідні сучасні європейські умови для повного і належного захисту інтересів споживачів. З іншого боку – захистить рекламний ринок України від поширення реклами з боку іноземних суб’єктів, які мають прямий чи опосередкований зв’язок з державою-агресором.
Ключові зміни – в інфографіці та за посиланням: https://cutt.ly/PwqXKWhD

Всі новини →