Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Проведено позачергову районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

07/06/2023

Знищення дамби Каховської ГЕС, організоване російськими окупантами, можна назвати однією з найбільших техногенних катастроф у Європі за останні десятиліття.

На базі Снігурівської міської військової адміністрації створено окремий штаб із ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, котрий відповідає за ситуацію на території громади. Всі необхідні служби задіяні у вирішенні проблемних питань. Стан справ постійно відстежується – аналізується ситуація, поточно уточнюється швидкість і обсяги води, а також ймовірні зони підтоплення, проводиться евакуація людей та ін.

7 червня начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів разом  із начальниками Снігурівської міської військової адміністрації Іваном Кухтою та Горохівської сільської військової адміністрації Родіоном Завадським провели виїзне позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Баштанській районній військовій адміністрації. Під час засідання було прийнято ряд важливих рішень, яких наразі потрібно дотримуватися у ситуації, що склалася через підрив дамби Каховської ГЕС.

Члени комісії, ще раз наголосили на тому, що вода з мережі Снігурівської громади не є придатною для вживання без її попереднього кип’ятіння. Це ж саме стосується власників басин та колодязів у приватних домоволодіннях. Комунальники будуть здійснювати хлорування на території всіх населених пунктів громади. Тому потрібно використовувати лише очищену питну воду для приготування їжі.

Другий день у Снігурівській ТГ спостерігається мор риби. Щоб не допустити розповсюдження інфекційних захворювань, на території Снігурівської та Горохівської громад повністю заборонено вилов та продаж риби на 10-денний термін. Рекомендовано мешканцям поки що взагалі утриматися від придбання та вживання у їжу свіжозловленої риби. 

Старости виконують функції голів гуманітарних штабів на території своїх старостинських округів, які перебувають у зоні підтоплення. Відслідковується ситуація з підтопленням у Василівському та Павлівському округах.

На комісії працівникам поліції надано доручення посилити патрулювання населених пунктів, що потрапили у зону підтоплення. 

«Ситуація з підривом Каховської ГЕС є серйозною загрозою для життя та майна людей, а також негативно впливає на екологічну ситуацію в районі. Влада вживає всіх можливих заходів для захисту населення та ліквідації наслідків цієї катастрофи. Спільно з відповідними службами зосереджуємо зусилля на врегулюванні ситуації та забезпеченні допомоги постраждалим.

Важливо зберігати спокій, дотримуватися інструкцій влади та вжити необхідних заходів для захисту себе та близьких» - наголосив Владислав Дмитрів.

Всі новини →