Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

Утворено штаб з ліквідації надзвичайної події, пов'язаної з підривом Каховсько\ ГЕС по Баштанському району

07/06/2023

Начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів разом із начальниками Снігурівської міської військової адміністрації Іваном Кухтою та Горохівської сільської військової адміністрації Родіоном Завадським провели вечірнє засідання Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної події повʼязаної з підривом Каховської ГЕС по Баштанському району Миколаївської області. Під час засідання голова Штабу В. М. Дмитрів звернув увагу присутніх на найважливіші питання, що стосуються життєзабезпечення Снігурівської та Горохівської громад, котрі постраждали через підрив дамби Каховської ГЕС. Введено цілодобовий посилений режим роботи всіх служб на вказаних територіях; щогодини проводиться моніторинг рівня води в річці Інгулець. Найкритичніша ситуація зараз в Афанасіївській сільській раді Снігурівської територіальної громади, яка розташовано на річці Інгулець. Зараз це село фактично знаходиться на острові, внаслідок надзвичайної ситуації.

Члени штабу обговорили і затвердили розроблені логістичні маршрути доставки допомоги до підтоплених сіл лівого та правого берегу. Крім цього, вони звернули увагу на важливості та своєчасності доставки гуманітарної допомоги (питна вода та продовольчі набори) для жителів населених пунктів, які цього потребують. У ході засідання було вирішено сформувати перелік транспортних засобів для евакуації населення, наявних місць для тимчасового розміщення евакуйованих громадян.

Також на штабі було повідомлено, що працівники комунальних установ провели санітарну очистку свердловин на території громади. У місті працюють три свердловини. У цілях безпеки жителів, у деяких населених пунктах відключено електроенергію. 

Представники поліції та ДСНС готові забезпечувати охорону правопорядку та майна мешканців, житло яких зазнало пошкоджень через підтоплення, у випадку критичної ситуації надаватимуть допомогу населенню.

Колосальні виклики та випробування, що постають перед нашою країною щодня, дійсно проявили нашу громаду  максимально зібраною, згуртованою та націленою на Перемогу. Лише чіткі та злагоджені дії всіх гілок влади та громади допоможуть здолати всі негаразди.

Всі новини →