Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Електронне звернення Інформація для користувачів з вадами зору

У Снігурівській громаді, через підрив росіянами дамби Каховської ГЕС, підтоплено 11 населених пунктів

08/06/2023

У Снігурівській ТГ кількість підтоплених населених пунктів за добу збільшилася вдвічі – до 11, включно з містом. Рівень води в річці загалом піднявся на 5,5 метра, про це повідомив у телеграм-каналі 8 червня голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта.

«На сьогоднішній ранок вода дісталася вже до 148 будинків, хоча лише вчора їх кількість сягала 6. Також за останню добу з 50 до 235 збільшилася кількість підтоплених городів. Тому наразі з своїх будинків виїхало або евакуйовано 289 людей, більшість з яких розмістилася у родичів. Частина постраждалих від надзвичайної ситуації громадян перебуває у комунальних закладах територіальної громади», – зазначив Іван Кухта.

Лише за останню добу Снігурівська громада залишилася без чотирьох мостів: підтоплена пішохідна переправа біля Галаганівки, зруйновано міст на Єлизаветівку, також під водою знаходяться нещодавно зведені Василівський та Нововасилівський мости, тож проїзд по ним неможливий.

Без світла зараз перебувають жителі чотирьох сіл Нововасилівського старостинського округу, двох сіл Афанасіївського старостинського округу; без водопостачання – Павлівка, відключені чотири артсвердловини в м. Снігурівка.

Ситуація складна, але представники влади роблять все можливе для оперативного реагування та розв'язання проблем, які постали перед громадою.

Нагадуємо, що у Снігурівській міській територіальній громаді 6 червня створили цілодобовий штаб з реагування на можливе підтоплення внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС.

Всі новини →