Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Ситуація з підтопленням по Баштанському районі, внаслідок підриву Каховської ГЕС

09/06/2023

Через російський теракт на Каховській ГЕС в Миколаївській області підвищився рівень води в річках Інгулець та Південний Буг.

Найгірша ситуація щодо підтоплення у Снігурівській та Горохівській громадах. 

Станом на ранок 9 червня по Снігурівській територіальній громаді збільшилася кількість підтоплених населених пунктів – їх 13, включаючи місто. Загалом рівень води в річці піднявся на 5,99 метрів, в середньому вода за ніч щогодини підіймається на 2 см.

Сьогодні вода дісталася вже до 301 будинку, хоча лише вчора їх кількість сягала 148. Наразі зі своїх помешкань виїхало або евакуйовано 593 людини, з них 132 дитини.

Знеструмлено повністю 11 сіл, частково немає світла в с.Василівка і м.Снігурівка. Така ж ситуація і з водопостачанням – через відсутність електроенергії подавати воду в даних населених пунктах неможливо.

У Горохівській сільській територіальній громаді підтоплено 122 будинків. 213 жителів громади евакуйовано. Всього під підтоплення підлягає 6 населених пунктів, загальна кількість домоволодінь – 601 од. та проживаючого населення – 1235 осіб.

На території Березнегуватської ТГ підтоплено – 38 будинків. 39 жителів громади вже евакуйовано. Всього під підтоплення підлягає 11 населених пунктів громади, загальна площа домоволодінь – 743 та проживаючого населення 1902 чоловік.

Представники влади тримають  на постійному контролі питання щодо евакуації людей із постраждалих районів, забезпечення  жителів громад питною водою, необхідними продуктами харчування.

Крім цього, 8 червня, фахівці державної екологічної інспекції Південно-Західного округу відібрали проби води у річці Інгулець у місті Снігурівка та біля автомобільного мосту. 

За результатами лабораторних досліджень встановлено перевищення гранично допустимих концентрацій вмісту азоту амонійного, нітритів, хлоридів, заліза загального, завислих речовин. Це свідчить про наявність стічних вод. У порівнянні з відбором 7 червня майже всі показники результатів вимірювань незначною мірою збільшилися. Ще раз наголошуємо, що вода не придатна до споживання та вилову риби, зафіксовано мор риби та зворотна течія річки.

Всі новини →