Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Чергова втрата на фронті

15/06/2023

14 червня у Явкинському старостинському окрузі Баштанської територіальної громади в останню дорогу провели свого земляка, загиблого військовослужбовця  Збройних сил України – Дмитра Федоровича Плотніка. На жаль, Україна втратила ще одного патріота і свого захисника. Гірко, що сьогодні кращі з кращих віддають життя заради того, щоб ми мали мирне небо над головою.

Жителі громади, зустріли тіло загиблого Героя «живим коридором», стоячи на колінах. Вшанувати пам’ять бійця прийшли рідні, керівництво громади, військовослужбовці-побратими, місцеві жителі.

Народився Д. Ф. Плотнік 30 вересня 1982 року у Молдові, с. Моаре-де-Пятре Дрокієвського району. Через деякий час його родина переїхала жити в Україну. У 1990 році Дмитро пішов до першого класу Явкинської СЗОШ, отримав неповну середню освіту. Далі навчався у Баштанському професійно-технічному училищі, здобув спеціальність «зварювальник». Після чого довгий час працював за фахом у ф/г «Володимир».

У 2015 році переїхав жити у Кропивницьку область, смт Устинівка. 

У березні 2023 року Дмитро Плотнік став на захист нашої держави. Був гранатометником 1-го взводу морської піхоти. Добросовісно та відповідально виконував усі покладені на нього обов’язки.

Загинув молодий військовослужбовець 8 червня 2023 року виконуючи бойове завдання на Донеччині. 

Прощання та поминальна панахида відбулася біля двору рідної сестри Дмитра, яка проживає у с.Явкине. Поховали воїна на місцевому кладовищі з усіма військовими почестями.

У серцях земляків навіки залишиться пам’ять про гідного сина України, який пожертвував найдорожчим  – свої життям заради нашої свободи.

Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя. Вічна пам’ять, честь та шана захиснику!

Всі новини →