Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Загинули на фронті в один день: у Казанківській громаді Баштанського району попрощалися з двома захисниками України.

16/06/2023

15 червня двох військових – Олександра Сергійовича Соколянського та Дмитра Михайловича Мельника, які загинули, тримаючи оборону при наступі російських окупантів, «живим коридором» слави, з військовими почестями провели в останню дорогу жителі Казанківської селищної територіальної громади.

27-річний військовослужбовець Олександр Соколянський був родом із села Лагодівка, народився 8 квітня 1996 року. 

Був працьовитим, наполегливим, добрим. Весною цього року молодого чоловіка призвали до лав ЗСУ. 

Олександр Соколянський загинув смертю хоробрих 9 червня 2023 року внаслідок артилерійського обстрілу на Донеччині, захищаючи волю та незалежність України до останнього подиху. 

У загиблого воїна залишилися – батько, сестри, брати.

Похоронили захисника на кладовищі у с. Бурячки.

Дмитро Мельник народився 22 вересня 2000 року у с.Дмитрівка Казанківської СТГ. Дмитра з малечку виховувала бабуся.

Після закінчення школи, проходив строкову військову службу. Після армії деякий час працював у виправній колонії.

Незважаючи на молодий вік, 22-річний чоловік із початку повномасштабного вторгнення став добровільно до лав захисників України і мужньо боронив рідну землю.

Відважний воїн Дмитро Мельник загинув 9 червня 2023 року в районні населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області. З честю і гідністю боровся до кінця, але, на жаль, його молоде життя обірвала ворожа куля…

Хлопець був світлою та доброю людиною. Похоронили воїна на кладовищі у рідному селі.

Олександр Соколянський та Дмитро Мельник – різні люди, з різними долями і різними планами на життя, але зі спільними цінностями, пріоритетами та життєвим вибором – зі зброєю в руках захищати найцінніше. Кожен з загиблих Героїв залишив по собі добру пам’ять як про людину. Вони – патріоти рідної землі, захищали яку ціною власних життів. 

Баштанська районна військова адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих солдатів. Це важка втрата для нашого району, для Збройних сил України. Проклята війна забирає молодих, безстрашних воїнів, котрі мужньо відстоювали в бою до останнього подиху кожен клаптик рідної землі. Вічна пам'ять та слава Героям!

Всі новини →