Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

26 червня – День кримськотатарського прапора.

26/06/2023

26 червня – День кримськотатарського прапора. Це важливе національне свято кримських татар. Жовта тамга на блакитному тлі єднають прапор корінного народу Криму з українським синьо-жовтим стягом, так само, як нерозривно поєднаними є історії наших двох народів – і в радості, і в горі. Кримськотатарський прапор поєднує історію, сучасність і майбутнє народу.

У кожного народу є символи, які назавжди увібрали в себе всі його перемоги й поразки, біль і радість, спогади та плани. Але, найголовніше, – вони означають, що народ, який їх створив, зміг вистояти в нелегких історичних баталіях і пронести їх із собою. Для корінного кримськотатарського народу одним із таких символів є його прапор. Це і символ сотень кримськотатарських добровольців, які у лавах Збройних Сил України боронять незалежність України від російських загарбників.

У 2014-му нащадки радянських поневолювачів розпочали новий етап війни за право на підкорення інших народів. Вони окупували Крим, почали переслідувати незгодних, викрадати, катувати, вбивати, засуджувати за надуманими приводами. Близько 80% політв’язнів у Криму – саме кримські татари.

Сьогодні ми всі разом з кримськими татарами вшановуємо кримськотатарський прапор не лише як символ народу, а і як один із символів боротьби за деокупацію Криму. Ми вкотре наголошуємо: Крим – це Україна! Об’єднані спільними кольорами, історією та боротьбою за свободу і незалежність України, українська та кримськотатарська громади в усьому світі сподіваються на якнайшвидшу перемогу і той день, коли синьо-жовті прапори знову замайорять над вільним українським Кримом.

Владислав Дмитрів, начальник Баштанської районної військової адміністрації

Всі новини →