Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Під головуванням Віцепрем’єрки відбулась нарада щодо подальших кроків для виконання рекомендації Європейської Комісії про завершення реформи законодавчої бази щодо національних меншин.

05/07/2023

У нараді взяли участь представники міністерств, Верховна Рада України , Державна служба України з етнополітики та свободи совісті, Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції, а саме: Перший заступник Голови Верховної Ради України Oleksandr Korniyenko , Голова парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, заступниця голови Комітету ВРУ з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин Нелли Яковлева, Голова ДECC Віктор Єленський, Перший заступник Міністра Міністерство освіти і науки України Євген Кудрявець, Перший заступник Міністра Міністерство культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, представник Уповноваженого ВРУ з прав людини Михайло Спасов.
Основним питанням порядку денного стало обговорення імплементації висновку Венеційської комісії щодо Закону України «Про національні меншини (спільноти) України», а саме забезпечення належної координації для розробки та ухвалення необхідних рішень.
«Важливо, щоб всі законодавчі зміни, які будуть підготовлені, були обговорені з представниками національних спільнот та експертами. Питання не є простим, і потребує виваженого підходу. Вдячна представникам Парламенту за те, що сьогодні долучилися до нашого обговорення та вашу готовність працювати спільно над подальшими кроками. У свою чергу на урядовому рівні вже розроблено ряд нормативно-правових актів, спрямованих на розширення можливостей для представників національних спільнот реалізовувати свої права. Плануємо їх ухвалення, як і Державної цільової програми “Єдність у розмаїтті” цього місяця», – зазначила Ольга Стефанішина.
Вона нагадала, що вже у жовтні поточного року очікується звіт Європейської комісії в рамках пакету розширення, де буде надано оцінку прогресу України, а отже необхідно фіналізувати всі можливі завдання якомога раніше. Окремо було наголошено на важливості тісної співпраці з європейськими партнерами, експертами Ради Європи та Європейської Комісії, на цьому шляху.

 

Всі новини →