Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Відбулося навчання щодо алгоритму дій при радіаційній небезпеці.

11/07/2023

11 липня відбулося інструктивне навчання щодо питання алгоритму дій до реагування на надзвичайну ситуацію у випадку радіаційної аварії на Запорізькій АЕС. На даний захід були запрошенні начальники відділів Баштанської районної військової адміністрації, керівники органів виконавчої влади, представники територіальних громад, комунальних установ та підприємств та ін.

Участь у заході також взяв голова Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів. 

–  Заради безпеки українців проведення таких заходів сьогодні є вкрай необхідним. Подібні навчання в умовах повномасштабної війни є надзвичайно важливим компонентом готовності населення до реагування на можливі надзвичайні ситуації з викидом радіоактивних або небезпечних хімічних речовин. Працюючи разом та взаємодіючи між собою, ми зможемо забезпечити більше ефективне функціонування єдиної державної системи цивільного захисту населення та готовність людей до вирішення надзвичайних ситуацій, – зазначив Владислав Дмитрів відкриваючи засідання. 

Навчання проводив начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області Сергій Євгенович Жуковський.

Під час заходу Сергій Євгенович особливу увагу присутніх звернув на актуальні ризики сьогодення, у тому числі пов’язані з військовою агресією, моделювання обставин, шляхи їх вирішення та дії населення в несприятливих умовах, порядок організації робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій тощо.

С.Є.Жуковський детально зупинився на роз’ясненні першочергових дій у разі підриву росіянами Запорізької АЕС – відпрацювання порядку оповіщення та інформування населення про радіаційну аварію, організація укриттів людей у захисних спорудах, використання засобів індивідуального захисту, здійснення заходів з  евакуації населення (особлива увага повинна приділятися маломобільним верствам населення), розробка найбезпечніших маршрутів пересування, укомплектування «екстреного» рюкзака та ін. Захід тривав дві години. Присутні мали можливість отримати відповіді на всі питання, які їх цікавили щодо реагування на надзвичайну ситуацію у випадку радіаційної аварії на Запорізькій АЕС та за бажанням взяти  інформаційний матеріал на цю тему.

Продовжуємо озброюватися  знаннями та навичками! Наближаємо Перемогу разом!

Всі новини →