Баштанка » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Герої не вмирають Зміни в законодавстві Електронне звернення Восьмого скликання Учасникам бойових дій та членам їх сімей Планування роботи 2023 року Пробація району Інформація для користувачів з вадами зору

Опубліковане підсумкове Комюніке Вільнюського саміту, прийняте главами держав та урядів, які брали участь у засіданні Північноатлантичної ради у вівторок, 11 липня.

12/07/2023

 

«Ми повністю підтримуємо право України обирати власні механізми безпеки. Майбутнє України - в НАТО. Ми підтверджуємо зобов'язання, яке взяли на саміті 2008 року в Бухаресті, що Україна стане членом НАТО, і сьогодні ми визнаємо, що шлях України до повної євроатлантичної інтеграції вийшов за межі необхідності виконання Плану дій щодо членства», – заявили лідери НАТО.

Вони засвідчили, що Україна стає все більш оперативно сумісною і політично інтегрованою з Альянсом і досягла значного прогресу на шляху реформ.
«Члени Альянсу продовжуватимуть підтримувати і аналізувати прогрес України в досягненні оперативної взаємосумісності, а також додаткові демократичні реформи і реформи в секторі безпеки, які є необхідними. Міністри закордонних справ країн НАТО регулярно оцінюватимуть прогрес за допомогою адаптованої Річної національної програми. Альянс підтримуватиме Україну у здійсненні цих реформ на шляху до майбутнього членства. Ми зможемо надати Україні запрошення на вступ до Альянсу, коли держави-члени Альянсу погодяться і умови будуть виконані», – йдеться у підсумковому документі.
Крім того, лідери Альянсу:
Погодили рішення створити Раду Україна-НАТО, яка забезпечуватиме проведення спільних консультацій, прийняття рішень і заходів, а також слугуватиме механізмом кризових консультацій між НАТО і Україною.
Домовились про подальший розвиток Комплексного пакету допомоги (КПД) в багаторічну програму для України.
Повний текст заяви (англійською): https://cutt.ly/awiNiZV6

Всі новини →